Challenge op school

Daag uw klas uit en kom in actie voor Hulphond Nederland!

Thuisblijven, anderhalve meter afstand houden en beperkte sociale contacten. Het was en is voor iedereen een uitdagende tijd. Gelukkig zijn de corona-maatregelen versoepeld en kan een gedeelte van de samenleving met de nodige aanpassingen de draad weer enigszins oppakken. Maar voor een ander deel van de bevolking blijft deze tijd angstig en ingewikkeld.

Door de grote onzekerheid en het wegvallen van sociale structuren kampen veel kwetsbare jongeren met psychische problemen, die een direct gevolg zijn van de coronacrisis. Als gevolg van de beperkingen heeft de therapeutische begeleiding van deze jongeren door Hulphond Nederland tot aan de zomervakantie stil gelegen. Nu we voorzichtig weer opstarten, ziet Hulphond Nederland de omvang van de ontstane problemen.

Juist voor deze jongeren willen wij opkomen. Wij helpen hen om te gaan met hun problemen door de inzet van dierondersteunde therapie en coaching. Dit doen wij met de unieke combinatie van een professionele therapeut en een zorgvuldig geselecteerde hond/paard. Dierondersteunde therapie en coaching vergroot je weerbaarheid en zorgt voor zelfvertrouwen, autonomie en herstel of verbetering in het functioneren.

Organiseer een challenge op uw school!
Wilt u ons helpen om deze jongeren te ondersteunen? Organiseer dan in het schooljaar 2020-2021 een challenge, waarbij verschillende klassen het tegen elkaar opnemen voor het goede doel. Mogelijke challenges zijn:

  • Inzamelen statiegeldbonnetjes
  • Verkoop Flip, knuffelmascotte Hulphond Nederland
  • Verkoop sleutelhanger Flip
  • Sponsorloop

Elke school die in deze periode voor ons in actie komt, ontvangt per klas een bedankje. De klas die het meeste geld heeft ingezameld, ontvangt voor elke leerling een leuk cadeautje.

Online actieplatform
U kunt gratis gebruikmaken van ons online actieplatform Helphulphond.nl. Onder de campagne ‘Challenge op school’ kunt u een actie aanmaken en via social media delen met collega’s, leerlingen, vrienden en familie. Het gebruik van het online actieplatform is niet verplicht, maar is een handig hulpmiddel om de challenge voor Hulphond Nederland te ondersteunen.

Aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Patricia Reijkers via 0486 – 422723 of mail naar p.reijkers@hulphond.nl. U ontvangt bij aanmelding posters van Hulphond Nederland en voor iedere leerling een Hulphond-sticker.