Nalaten

Uw nalatenschap kan een nieuwe toekomst betekenen voor mensen met een hulpvraag.

Wilt u Hulphond Nederland graag op een speciale manier steunen, ook als u er niet meer bent? Door Hulphond Nederland op te nemen in uw testament, kunt u een groot verschil maken in de levens van kinderen en volwassenen met een hulpvraag.

Waarom een testament?

Wanneer u geen erfgenamen heeft en ook geen testament, gaat uw nalatenschap naar de fiscus. Als u liever zelf wilt bepalen waar uw nalatenschap naartoe gaat, moet u dat laten vastleggen in een testament. Bij de notaris kunt u al uw wensen kenbaar maken en laten vastleggen. Zo weet u zeker dat uw wensen worden nageleefd.

Hulphond Nederland

Jaarlijks helpen wij honderden mensen en hun families met de inzet van een hulphond. Onze hulphonden zijn steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie, PTSS en kinderen en jongeren met ernstige gedragsstoornissen. Mensen, wellicht ook bij u in de buurt, krijgen door een hulphond hun leven terug, kunnen zelfstandig wonen en gaan er weer op uit.

Helaas bestaan er voor de opleiding en plaatsing van hulphonden geen structurele vergoedingen of subsidies. Hulphond Nederland is hiervoor volledig afhankelijk van giften. Met uw nalatenschap helpt u ons werk voort te zetten en kunnen wij meer mensen de helpende hand reiken.

Goed om te weten

Als goed doel met ANBI-status is Hulphond Nederland vrijgesteld van erfbelasting. Gelden die aan Hulphond Nederland (RSIN 809637741) worden nagelaten, komen dus 100% ten goede aan het werk van de stichting.

Verschillende mogelijkheden

  • Legaat: U kunt een vast bedrag of waardevol bezit aan Hulphond Nederland ter beschikking stellen.
  • Erfgenaam: U kunt Hulphond Nederland als (mede-)erfgenaam benoemen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het opnemen van Hulphond Nederland in uw testament? U kunt vrijblijvend contact opnemen met onze adviseur Patricia Reijkers. Zij neemt de tijd om met u over uw wensen te praten. Voor meer informatie kunt u ook de brochure downloaden:

 Brochure Nalatenschap

Na een gesprek met Patricia is het bovendien mogelijk om, op afspraak, ons opleidingscentrum te bezoeken. Zo kunt u persoonlijk kennismaken met de stichting en met eigen ogen zien waar wij ons voor inzetten.

Wilt u Hulphond Nederland graag bij leven steunen? Dan kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een donatie of een schenking.