Sponsorloop

Organiseer een Hulphond sponsorloop en maak de opleiding van een hulphond-pup mogelijk!

Een sponsorloop is een leuke en sportieve manier om met de hele school in actie te komen. Ook de betrokkenheid van ouders en de buurt is vaak groot bij een sponsorloop. De voordelen van een sponsorloop zijn:

  • Leerlingen zijn lekker sportief bezig;
  • Eenvoudig te organiseren;
  • Leuk evenement voor leerlingen, ouders, docenten en de buurt;
  • Vergroot de betrokkenheid bij de school;
  • Lever een bijdrage aan een goed doel: de opleiding en inzet van hulphonden.

Materialen

Hulphond Nederland helpt graag door alle benodigde materialen voor een succesvolle sponsorloop beschikbaar te stellen. Zo bieden wij een stappenplan, stempelkaart, oorkonde, persbericht voor de lokale media, een standaardbrief voor ouders en diverse illustraties. U kunt hieronder een ZIP-bestand met alle documenten en illustraties downloaden:

Materialen sponsorloop

U dient het ZIP-bestand ‘uit te pakken’ om van de inhoud gebruik te kunnen maken. Naast het digitale pakket met materialen ondersteunen wij uw sponsorloop ook met promotiemateriaal en een dvd. Deze sturen wij toe wanneer u de sponsorloop bij ons aanmeldt. Verder is het mogelijk om een gastles door een cliënt met een hulphond aan te vragen.

Eigen pup

Wanneer uw school voor Hulphond Nederland in actie komt, sponsort u hiermee een eigen pup die aan zijn opleiding gaat beginnen tot hulphond. Als school ontvangt u dan een foto van de pup en twee keer per jaar een update over de ontwikkelingen tijdens zijn opleiding. Tot slot ontvangt u na zijn examen een foto van de hulphond met zijn baasje.

Helpt u mee?

Kom ook in actie en organiseer een sponsorloop met uw leerlingen! Wij horen het graag als uw school een sponsorloop voor Hulphond Nederland organiseert. U kunt voor aanmelding en meer informatie contact met opnemen met Patricia Reijkers.