Veelgestelde vragen: De Week van de Schooiers

Algemeen

Tijdens de Week van de Schooiers gaan honden samen met hun baasjes op pad om eenmalige giften op te halen voor de opleiding en inzet van hulphonden door Hulphond Nederland.

De Week van de Schooiers vindt plaats van maandag 4 oktober tot en met zondag 10 oktober.

Ja, ook zonder hond is het mogelijk om mee te doen. Je kunt dan deelnemen aan de online collecte.

De opbrengst van de Week van de Schooiers komt ten goede aan de opleiding en inzet van meer hulphonden voor mensen met een fysieke of therapeutische hulpvraag.

De QR-code die op dit botje staat is nog geldig tot december 2021. Je krijgt alleen geen persoonlijke pagina, waardoor je niet online kunt schooien. Het beste is dus jezelf even opnieuw aanmelden via www.schooiers.nl.

Aanmelden

Je kunt je samen met je hond aanmelden via de website www.schooiers.nl.

Jazeker. Bij de aanmelding kun je ervoor kiezen om alleen digitaal te ‘schooien’.

Na je aanmelding ontvang je hiervan eerst een bevestiging. In aanloop naar de Week van de Schooiers ontvang je per e-mail regelmatig een update met praktische informatie.

Hoe het werkt

Op maandag 4 oktober kun je beginnen. Je ontvangt die dag een SMS met een link naar jouw persoonlijke pagina. Via deze pagina kun je jouw persoonlijke donatielink via WhatsApp, e-mail en social media delen. Jouw familie, vrienden, kennissen en collega’s kunnen via deze link heel veilig en eenvoudig een eenmalige online gift doen. Wanneer je ook gaat schooien tijdens het uitlaten, kun je gebruik maken van de labels met iDeal QR-code uit het startpakket dat je vooraf per post zult ontvangen.

Je stuurt jouw persoonlijke donatielink via WhatsApp, e-mail en/of social media door naar mensen die je kent.

Je kunt je persoonlijke link naar iedereen die je kent doorsturen via Whatsapp en e-mail. Om nog meer donaties binnen te halen, kun je jouw netwerk vragen om deze link verder te delen. Je kunt de link ook op je social media kanalen delen.

Ja, dat kan. Aan het begin van de Week van de Schooiers krijg je een link via een SMS naar je persoonlijke pagina. Deze is via de browser op je mobiele telefoon en je computer te bereiken.

Ja, deze krijg je 2 weken na afloop van de Week van de Schooiers in je mail.

Ja, deze kun je op je eigen pagina zien.

Aan het begin van de Week van de Schooiers krijg je een SMS met een link naar je persoonlijke pagina. Vanaf je persoonlijke pagina kun je vervolgens je eigen link doorsturen via e-mail, Whatsapp of social media. Met behulp van de voorgeprogrammeerde tekst bij Whatsapp is het makkelijk om de link snel door te sturen.

Met het digitale actieplatform kun je juist de mensen bereiken die je niet tijdens het wandelen tegenkomt.

Ga je meerdere personen in één keer mailen? Zet je contacten dan in de BCC (verborgen kopie). Zo zien ontvangers de e-mailadressen van de anderen niet en blijft iedereen voor elkaar anoniem.

Doneren

Je doneert eenmalig door de persoonlijke QR-code te scannen van het label dat de deelnemende hond of het baasje bij zich heeft tijdens het uitlaten. Je kunt ook een eenmalige gift online doen via de persoonlijke link van een deelnemende hond en/of baasje. Dit gebeurt beide via iDeal.

Ja, online een gift/donatie doen is eenmalig en kan anoniem, je hoeft je naam namelijk niet in te vullen. We vragen niet om een telefoonnummer of e-mailadres, dus je zult nooit gebeld of gemaild worden na het doen van een gift. Daarnaast heeft de website het Privacy Waarborg, dat betekent dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Bij het maken van de donatie, die altijd via iDeal gedaan wordt, is bovendien zichtbaar dat Hulphond Nederland via CM Payments de ontvanger/afzender is. Het geld gaat via stichting derdengeld naar Hulphond Nederland.

De Week van de Schooiers – Hulphond Nederland