Sectolin

Sectolin ontzorgt al meer dan 80 jaar
De geschiedenis van Sectolin gaat ruim 80 jaar terug. Ons bedrijf werd in 1934 opgericht en in die tijd werden er allerlei cosmetische producten verkocht, tot babypoeder aan toe. Dertig jaar later werd de focus verlegd van mens naar dier en sinds de jaren ‘80 richten we ons vooral op hobbyhuisdieren, met als specialisatie paarden.

“Ik zie het als mijn missie om de beste gezondheids-, beschermings- en verzorgingsproducten voor paarden, en in toenemende mate ook voor honden en katten, op de markt te zetten”
aldus Gert-Jan Morsink, als derde generatie op rij eigenaar van Sectolin.

Inspiratie uit de natuur
Inmiddels is Sectolin een niet meer weg te denken naam in de paardenwereld. Welke paardenliefhebber heeft er niet één of meerdere van onze paardenverzorgingsproducten in de zadelkamer staan? Tegenwoordig werken we vanuit een nieuw pand op de Josink Es, aan de rand van Enschede en vlakbij de snelweg. Een strategische plek op een bedrijventerrein, maar wel met een fenomenaal uitzicht over het Twentse landschap. Hier voelen we ons thuis en met de natuur als inspiratiebron ontstaan de meest innovatieve producten voor dieren en hun leefomgeving.

Gezondheid voorop
Als dierenliefhebber wil je het beste voor je paard, hond of kat. Een veilige en vertrouwde, hygiënische leefomgeving waarin het dier centraal staat en een optimale verzorging is daarbij essentieel. Daarbij geloven we dat voorkomen beter is dan genezen. Mocht preventie niet genoeg zijn, dan biedt Sectolin een breed assortiment diergeneesmiddelen en gezondheidsproducten. Al onze producten zijn bedacht en ontwikkeld met de gezondheid van het dier in gedachten. Natuurlijk doen ze wat ze beloven en zijn ze makkelijk in gebruik. Als het enigszins mogelijk is, gebruiken we natuurlijke bestanddelen. Als dat niet kan, kiezen we veilige alternatieven en altijd zo duurzaam mogelijk. Sectolin, een heel dierenleven lang!

www.sectolin.com