Honderden honden en wandelaars tijdens The Big Walk

8 oktober 2018

Het strandseizoen voor honden startte zondag 7 oktober met een succesvolle eerste editie van The Big Walk. Onder een stralende najaarszon namen in Zandvoort ruim 200 honden en 500 wandelaars deel aan de 5 kilometer lange strandwandeling. Met hun deelname steunen zij de opleiding en inzet van hulphonden. The Big Walk werd geopend door Anita Witzier, ambassadeur van Hulphond Nederland, en Martin Gaus. Strandpaviljoen Tijn Akersloot was de start- en finishlocatie van de strandwandeling.

Honderden wandelaars en honden nemen deel aan unieke hondenwandeling in Zandvoort ten gunste van Hulphond Nederland.

Mede mogelijk door sponsors

The Big Walk is mede mogelijk gemaakt door de medewerking en ondersteuning van sponsors Royal Canin, Athlon en P5COM, en de belangeloze inzet van ambassadeurs, vrijwilligers, strandpaviljoen Tijn Akersloot en een aantal zeer betrokken organisaties. De opbrengsten van The Big Walk komen zo volledig ten bate van het opleiden van meer hulphonden. Hulphonden zijn een steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren en volwassenen met gedrags- of psychische problemen zijn gebaat bij de inzet van hulphonden. De vraag naar hulphonden is echter groter dan het aanbod. Met The Big Walk wordt aandacht en financiële steun gevraagd voor het kwalitatief opleiden van meer hulphonden.

Big Moment of Fame

Met een donatie van 10 euro konden hond en baasje op 7 oktober deelnemen aan The Big Walk. Voor mindervalide deelnemers was een route uitgestippeld over de boulevard. Op het keerpunt, na 2,5 kilometer, konden hond en baas samen op de foto bij de Big Moment of Fame, een levensgrote fotolijst. Alle deelnemende honden ontvingen bij de finish een gesponsorde goodie bag.

Fotografie: Christiaan Peelen