Therapie & Coaching bij de NOS

Help mee
en doneer
Ga terug

Vandaag krijgen de therapie en coaching activiteiten van Hulphond Nederland volop aandacht bij de NOS. Op het opleidingscentrum in Herpen zijn reportages gemaakt voor het NOS Journaal, Radio 1 en de website van de NOS. Alexander en zijn moeder Belinda vertellen hierin over het effect van de therapiesessies die Alexander bij Hulphond Nederland volgt. Petra van Benten, hoofd behandeling van het team Therapie & Coaching, licht toe hoe zij kwetsbare jongeren verder helpt met de inzet van hulphonden.

Het artikel op de website van de NOS is hier te lezen.
De reportage op Radio 1 is hier terug te luisteren. (NOS Radio 1 Journaal: kies voor tijdvak 08:00-09:00, op 38:45 begint de reportage).

Later vandaag zenden ook de NOS Journaals van 18.00 en 20.00 uur een reportage uit over dit onderwerp (onder voorbehoud). Beide journaals zijn te zien op NPO1.

Dierondersteunde therapie en coaching bij Hulphond Nederland
Honderdduizenden jongeren in Nederland zijn angstig of onzeker, worden gepest, hebben gedragsproblemen, ontwikkelingsachterstanden of last van psychiatrische aandoeningen. Hulphond Nederland biedt uitkomst met dierondersteunde therapie en coaching. Met behulp van speciaal opgeleide hulphonden bieden ervaren en hoogopgeleide therapeuten de juiste uitdagingen om meer zelfvertrouwen op te bouwen en het zelfbeeld te versterken. Tijdens de therapiesessies leren de jongeren hun gedrag en impulsen te reguleren, zich beter te concentreren en hun probleemoplossend vermogen te vergroten. Ze leren samenwerken en houden rekening met een ander, zijn beter in staat met onverwachte situaties om te gaan en leren om te focussen, helder te communiceren en hun grenzen aan te geven. In 75% van de gevallen leiden tien therapie- en coachingsessies met een hulphond al tot een oplossing van de zorgvraag en daarmee tot een nieuw perspectief voor deze kwetsbare doelgroep. Sinds 2012 heeft Hulphond Nederland ruim zevenhonderd jongeren geholpen. Meer informatie.