ADL-hulphond

Niet meer voor jezelf kunnen zorgen als gevolg van een fysieke beperking is zeer ingrijpend. Het kan ertoe leiden dat je niet meer zelfstandig kan wonen en afhankelijk raakt van anderen. Een hulphond kan uitkomst bieden! Een ADL-hulphond zorgt voor zelfredzaamheid en biedt nieuw perspectief.

Grote steun

Een ADL-hulphond helpt iemand met een lichamelijke beperking bij Activiteiten in het Dagelijks Leven. Hij assisteert bij allerlei dagelijks voorkomende handelingen, zoals het openen en sluiten van deuren en gordijnen, het uittrekken van kleding, het leeghalen van de wasmachine of het oprapen en aangeven van voorwerpen. Een ADL-hulphond kan helpen bij het boodschappen doen en bij de kassa een portemonnee aangeven. Eenmaal thuis kan hij lift- en lichtknoppen bedienen, kastjes openmaken en helpen bij het opbergen. Een ADL-hulphond is voor zijn baas een grote steun zowel binnen- als buitenshuis.

Voor wie?

Een ADL-hulphond kan tot wel zeventig verschillende handelingen uitvoeren voor mensen die beperkt zijn in hun functioneren, bijvoorbeeld vanwege spierziektes,  Multiple Sclerose, een herseninfarct of hersenbloeding (CVA), dwarslaesie, dystrofie, spasmes of de gevolgen van een ongeluk. Hulphond Nederland bekijkt bij iedere aanvraag of een ADL-hulphond van meerwaarde kan zijn.

Voor meer informatie, kunt u de brochure downloaden.

 Brochure ADL-hulphond


Aanvragen

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een ADL-hulphond of kent u iemand die daarbij gebaat kan zijn? U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie. Klik hier wanneer u een hulphond wil aanvragen.