Informatie fokkers

Fokkers staan aan de basis van de opleiding van onze hulphonden. Samen met hen selecteren wij de juiste pups voor ons opleidingstraject: pups die wellicht geschikt zijn om in de toekomst hulphond te worden, omdat zij een sterk, gezond lijf hebben en een goed karakter. Omdat de opleiding een kostbaar traject is, is een zorgvuldige selectie bij de fokker van groot belang.

Goede fokkers

Hulphond Nederland koopt pups in bij fokkers en zet zelf ook een aantal teefjes in als moederhond. In totaal beginnen er per jaar circa 135 pups aan de opleiding tot hulphond. Daarom is Hulphond Nederland altijd actief op zoek naar goede fokkers, die het werk van hulphonden een warm hart toedragen en graag met ons willen samenwerken.

Voorwaarden

Hulphonden moeten het leuk vinden om hulphond te zijn en overal mee naartoe te gaan. Een goede socialisatie is vanaf het begin dus heel belangrijk. Hulphond Nederland stelt daarom een aantal voorwaarden aan het opgroeien van pups bij fokkers en gastgezinnen. Alle voorwaarden vindt u in de brochure.

Werkwijze

Hulphond Nederland komt graag in contact met geïnteresseerde fokkers. In eerste instantie kan dat via mail naar inkoop@hulphond.nl of telefonisch via 0486 – 411878. Uiteindelijk vindt er een persoonlijke kennismaking plaats. Wij werken met een eigen fok- en aankoopbeleid en een eigen koopcontract.

Samenwerken

De samenwerking die Hulphond Nederland met fokkers wil aangaan, is bij voorkeur voor langere duur en tweerichtingsverkeer. Wij delen graag onze kennis en verwachten dat de fokkers met wie wij samenwerken deze op hun beurt delen met ons. Een goede relatie en wederzijds vertrouwen zijn belangrijk. Hulphond Nederland zorgt er bovendien voor dat fokkers op de hoogte blijven van de opleiding van ‘hun’ pup(s).

Het is ook mogelijk om als fokker sponsor van Hulphond Nederland te worden.

Brochure fokkers

Meer gedetailleerde informatie over wat het betekent om fokker voor Hulphond Nederland te zijn, vindt u in de brochure.