Inzamelingsactie Friese kinderen leidt tot prachtige donatie

19 december 2018

Hulphond Nederland werd woensdag 19 december door een groep kinderen uit het Friese Marrum verrast met een prachtige donatie van maar liefst 43.000 euro. Dit indrukwekkende bedrag is het resultaat van een grootschalige inzamelingsactie die de kinderen onder de noemer Friends4ever het afgelopen jaar organiseerden. Aanleiding voor de actie was de zorgvraag van de veertienjarige Stijn uit Marrum. Stijn liep op zevenjarige leeftijd ernstige hersenschade op en lijdt daardoor aan zware epilepsie.

Epilepsie-hulphond

Omdat de inzet van een Epilepsie-hulphond een groot verschil kan maken in het leven van Stijn wendde zijn familie zich tot Hulphond Nederland. Sinds enkele maanden wordt Stijn dagelijks bijgestaan door een Epilepsie-hulphond. Vico is erop getraind om te handelen als Stijn een epilepsieaanval krijgt en helpt hem tijdens en na de aanval. Hierdoor biedt Vico een groot gevoel van veiligheid en vermindert de afhankelijkheid van anderen.

Inzamelacties

Mirthe Marije, Yinthe Sterre, Sanne, Nick, Esther, Hieke, Nick, Milan, Rosalie, Joran en Boaz hebben samen met de inwoners van Marrum verschillende acties opgezet om geld in te zamelen voor Stijn. Zo werden onder meer een benefietconcert met regionale coverbands, een statiegeldactie en een sponsorloop georganiseerd. De kinderen van Friends4ever hadden in eerste instantie het doel om geld in te zamelen voor de aanschaf van een hulphond. Omdat de hulphonden van Hulphond Nederland kosteloos ter beschikking worden gesteld, besloten de kinderen de opbrengst van hun inzamelactie als gift te doneren aan de stichting.

Fotobijschrift: De kinderen van Friends4ever overhandigen persoonlijk de cheque met de opbrengst van hun inzamelingsactie