Royal Canin breidt samenwerking uit met Hulphond Nederland

Help mee
en doneer
Ga terug

Extra kerstdonatie draagt bij aan activiteit kindertherapie met financiering van Therapie-hulphond Pieter

Royal Canin Nederland en Hulphond Nederland breiden de samenwerking uit in 2017 en 2018. Royal Canin, inmiddels 12 jaar hoofdsponsor, komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag van het aantal honden dat de stichting jaarlijks opleidt. In 2018 wil Hulphond Nederland tenminste 1.000 mensen per jaar met een geestelijke of fysieke zorgvraag helpen met de inzet van een hulphond. Royal Canin heeft inmiddels duizenden honden in opleiding van gratis kwaliteitsvoeding voorzien. Hiermee zijn evenzoveel levens van cliënten en hun families in Nederland verbeterd.

Naast de gratis voeding voor een toenemend aantal hulphonden in opleiding, verraste Royal Canin de stichting deze week met een extra kerstdonatie. Deze donatie maakt de inzet van een extra Therapie-hulphond, genaamd Pieter, mogelijk waardoor weer tientallen extra kinderen met gedrags- en ontwikkelingsproblemen in 2017 kunnen worden geholpen.

Therapie-hulphonden
Met haar sponsoring van voeding steunt Royal Canin alle soorten hulphonden in opleiding en in het bijzonder de opleiding en inzet van Therapie-hulphonden. Deze hulphonden worden door ervaren therapeuten van Hulphond Nederland tijdens therapiesessies ingezet om kinderen te helpen met bijvoorbeeld autisme, adhd, een licht verstandelijke beperking of pestproblemen. Hiermee realiseren zij een verbeterd zelfvertrouwen en een versterkt zelfbeeld bij deze kwetsbare doelgroep. Jaarlijks krijgen zo’n 900 kinderen met dit soort zorgvragen een nieuw perspectief door de inzet van een Hulphond.

Ambitie
Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland: “Wij zijn zeer trots dat Royal Canin al 12 jaar het voedingsmerk is van al onze honden. Met de uitbreiding van de sponsorbijdrage en de extra kerstdonatie draagt Royal Canin bij aan onze ambitie om per 2018 ten minste 1.000 mensen per jaar te helpen.”

Topprestaties
“Wij zien als sponsor al jaren de enorme waarde van hulphonden in de levens van de mensen die de stichting helpt”, aldus Anke Penninx, General Manager van Royal Canin Nederland. “De honden van Hulphond Nederland leveren elke dag opnieuw topprestaties en verdienen daarmee voeding van de allerbeste kwaliteit. Wij zijn trots op het mooie werk van de stichting en blij om op deze manier bij te dragen aan een betere kwaliteit van leven voor veel mensen.”

Film
De kerstdonatie van Royal Canin is op film vastgelegd. Hieronder is te zien dat de stichting in 2017 samen met Therapie-hulphond Pieter nog meer kinderen kan helpen.