Maatregelen en werkwijze i.v.m. coronavirus

20 maart 2020

De uitbraak van het coronavirus treft iedereen in Nederland en zeker in Noord-Brabant heeft dit virus grote gevolgen. Ons opleidingscentrum in Herpen ligt vlakbij het epicentrum van de Brabantse uitbraak. Het managementteam van Hulphond Nederland heeft dagelijks overleg over de maatregelen die nodig zijn met betrekking tot het werk van onze stichting en al onze stakeholders. Vanzelfsprekend volgen wij hierin de actuele ontwikkelingen van het RIVM. Het welzijn van onze cliënten, medewerkers, vrijwilligers en honden staat hierbij voorop. Zodra de richtlijnen veranderen, zullen wij daar direct op inspelen en onze maatregelen waar nodig aanpassen.

Zoveel mogelijk mensen helpen
Op dit moment nemen wij extra maatregelen om ervoor te zorgen dat de hulphonden in ons opleidingscentrum goed worden verzorgd en de trainingen zoveel mogelijk doorgang vinden. Daarnaast willen wij, in deze moeilijke tijden, ook zoveel mogelijk mensen blijven helpen. Onze cliëntinstructeurs proberen onze cliënten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Om besmettingsgevaar zo klein mogelijk te houden, gebeurt dit voornamelijk telefonisch of via Skype. Voor de gastgezinnen van onze hulphonden-in-opleiding zijn alle bijeenkomsten en trainingen geannuleerd. Onze gastgezinbegeleiders houden op individuele basis contact met de gastgezinnen. Verder zijn al onze therapie en coaching activiteiten stilgelegd. Medewerkers met administratieve of fondsenwervende taken werken zoveel mogelijk vanuit huis. Verder zijn verschillende publieke evenementen en bijeenkomsten voor de komende weken, zoals The Big Walk, afgelast of uitgesteld.

Contact
Wij vragen iedereen zoveel mogelijk per e-mail contact te zoeken in verband met beperkte telefonische bezetting op ons kantoor. Via nieuwsbrieven en onze social media kanalen houden we u de komende tijd op de hoogte van hoe wij omgaan met de huidige situatie.

Steunen
Wij komen op voor de zwakkeren in onze maatschappij. Mensen die fysiek of mentaal nu extra kwetsbaar zijn. Hulphond Nederland had uw steun niet alleen voor de crisis al hard nodig, maar zeker ook nu. Wij zien helaas dat onze inkomsten teruglopen doordat verschillende evenementen en activiteiten niet meer doorgaan. Van verschillende kanten krijgen wij gelukkig hulp aangeboden. Hartelijk dank daarvoor! Wanneer u ons in deze zeer uitdagende tijd wilt steunen door een donatie te doen, dan kunt u van dit formulier gebruik maken.

Wij wensen u en uw naasten, namens alle medewerkers van Hulphond Nederland, het allerbeste en bovenal een goede gezondheid!