Monique Westenberg ambassadeur van de Schooiers!

29 oktober 2020

Monique Westenberg heeft zich als ambassadeur verbonden aan “De Week van de Schooiers”, een initiatief van Hulphond Nederland. In de week van 30 november gaan honden en baasjes tijdens het uitlaten en online giften ophalen voor het goede doel. Monique is een groot dierenvriend, is online vaak te zien met haar honden en zal haar sterke online bereik inzetten om De Week van de Schooiers bekendheid te geven.

Ik gun nog veel meer mensen een hulphond
“Ik ben op het opleidingscentrum van Hulphond Nederland geweest en ik was meteen verkocht. De stichting maakt het mogelijk dat mensen een kwalitatief beter leven krijgen door ze een hulphond te geven. Ik weet wat onze honden thuis voor ons gezin betekenen, laat staan als je hier afhankelijk van bent. Ik gun nog veel meer mensen een hulphond en zet mij daarom met liefde in voor De Week van de Schooiers.”

De Week van de Schooiers
Schooien, voor één keer mag het! Hulphond Nederland roept alle honden en hun baasjes op dit najaar te helpen in De Week van de Schooiers. Tijdens het uitlaten én online kunnen zij namelijk van 30 november t/m 6 december eenmalige giften ophalen voor het goede doel. Door mee te ‘schooien’ leveren zij een bijdrage aan de opleiding en inzet van meer hulphonden voor mensen met een fysieke of therapeutische hulpvraag. Aanmelden voor De Week van de Schooiers kan via www.schooiers.nl.

QR-code en online actiepagina
Honden die deelnemen aan De Week van de Schooiers worden door Hulphond Nederland zorgvuldig toegerust voor hun bijzondere taak. Zo ontvangen zij per post een starterspakket dat onder meer een label met persoonlijke iDeal QR-code bevat. Eenmaal bevestigd aan de hondenriem of halsband kan men tijdens het uitlaten via dit label een eenmalige gift doen door deze op afstand te scannen met de mobiele telefoon. Daarnaast beschikken de deelnemende honden over een persoonlijke online actiepagina waarmee zij via het sociale netwerk van hun baasje digitaal geld kunnen inzamelen. Op deze manier kunnen ze als team en op veilige afstand schooien voor hun vakbroeders en –zusters die worden opgeleid tot hulphond. Deelname aan De Week van de Schooiers is overigens ook mogelijk zonder hond.

Steun vanuit breed publiek
Monique Westenberg sluit zich aan bij veel vrijwilligers en bestaande ambassadeurs van Hulphond Nederland. Onder andere Anita Witzier, Anouk Smulders, Edith Schippers, Anky van Grunsven en Frits Wester zetten zich in en nemen deel met hun hond. De nieuwe Miss Nederland, Denise Speelman, steunt de campagne ook met haar hond.