Nominatie Dutch Pet Award voor Het Hulphondenhuis

16 oktober 2018

Het Hulphondenhuis, een initiatief van Hulphond Nederland en Aeres Hogeschool Dronten, is genomineerd voor de Dutch Pet Awards. Het Hulphondenhuis heeft een nominatie gekregen in de categorie ‘not for profit’. De winnaars worden bekend gemaakt op 12 november.

Het Hulphondenhuis is in september 2017 opgericht vanuit een samenwerking tussen Hulphond Nederland en Aeres Hogeschool Dronten. Het is het eerste Hulphondenhuis in Nederland en bedoeld als een alternatief voor de trainingsperiode die de hulphonden normaliter in het opleidingscentrum van de stichting volgen. Hiermee wordt onderzocht of er verschillen zijn tussen de honden die in het opleidingscentrum verblijven en de honden die in het Hulphondenhuis komen. Elk schooljaar wonen vier studenten van de opleiding Diergezondheid en Management van Aeres Hogeschol Dronten samen met vier hulphonden in het huis.

De Dutch Pet Awards wordt uitgereikt aan organisaties in de categorieën dierenspeciaalzaken, dierenartspraktijken, producten, not for profits, talenten en ketens. Op maandag 15 oktober maakte de vakjury van de de Dutch Pet Awards alle genomineerden bekend. Het Hulphondenhuis is genomineerd in de categorie ‘not for profit’. De genomineerden in deze categorie worden onder andere beoordeeld op maatschappelijk draagvlak en invloed op welzijn van (huis)dieren). Eind oktober houden alle genomineerden een pitch voor de vakjury. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Dutch Pet Awards op maandag 12 november in de Studio’s te Aalsmeer. Klik hier voor meer informatie.