Superteams

Hulphond Nederland gelooft in de kracht van samen. Daarom leiden we niet alleen maar honden op, maar begeleiden we ook elk baasje.

Hulphond Nederland werkt intensief samen met trainers, therapeuten en thuis. Want alleen door die gezamenlijke inspanning vormt elke hulphond uiteindelijk een onverslaanbaar duo met z’n baasje; een superteam. Onze hulphonden en cliënten overwinnen samen barrières en zetten dagelijks topprestaties neer. Samen… als SUPERTEAM!

Word nu ook supporter van superteams! Al vanaf 3 euro per maand steun je de training van hulphonden én hun baasjes.


Superteam: Carla en Troy

Carla Vriesde is geboren met een reumatische aandoening aan haar linkerhand. Ze had trombose en kreeg dystrofie. Daar kwam vervolgens ook nog eens de ziekte van Lyme bij, een dubbele hersenbloeding en een auto-ongeluk; het ging bergafwaarts met de gezondheid van Carla. Een ommekeer voor haar was de dag dat ADL-hulphond Troy zijn poot over de drempel zette. Vanaf dat moment ging de zon weer schijnen.

Bekijk superteam

 


Superteam: Manon en Quin

Manon Beumer (39) uit Vlijmen is wekelijks drie dagen baliemedewerker bij het WMO-loket van de gemeente Heusden. Tevens werkt ze één dag als ervaringsdeskundige bij De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht, op de afdeling dwarslaesie. Sinds 2014 is Manon door een ongeluk vanaf haar oksels verlamd, maar mede dankzij ADL-hulphond Quin kan ze zich goed redden. “Mijn leven zou een zooitje zijn zonder Quin.”

Bekijk superteam


Superteam: Annemiek en Nola

Annemiek Lispet is rolstoelgebonden en als gevolg van zuurstofgebrek tijdens haar geboorte heeft ze spasmen. Ruim twintig jaar geleden kreeg ze haar eerste ADL-hulphond. Zwarte Labrador Nola is haar derde hulphond. Het feit dat ze al zo lang haar leven deelt met deze geweldige dieren wil echter niet zeggen dat Annemiek een hulphond ervaart als ‘iets gewoons’. “Elke hond is bijzonder en dat geldt zeker voor Nola”.

Bekijk superteam


Superteam: Viola en Patrick

Viola Baas is een positief ingestelde vrouw van 36 jaar met een erfelijke spierziekte. Daardoor kan ze niet staan of lopen, heeft zij een verminderde spierkracht en is ze volledig gebonden aan haar elektrische rolstoel. Dankzij ADL-hulphond Patrick kan ze toch zelfstandig wonen en ook haar functie als maatschappelijk werker in een verpleeghuis uitoefenen.

Bekijk superteam


Superteam: Marcel en Funky

Marcel de Korte was jarenlang actief bij de politie en had echte passie voor het vak en zijn collega’s. In 2013 merkte Marcel dat hij een aantal gebeurtenissen uit zijn werk minder goed kon verwerken. Niet al te lange tijd daarna werd duidelijk waarom: Hij kreeg de diagnose PTSS. Inmiddels wordt Marcel al ruim twee jaar bijgestaan door PTSS-hulphond Funky.

Bekijk superteam


Superteam: Barry en Nelis

Barry heeft 16 jaar met veel plezier voor de Luchtmacht gewerkt. Bij terugkomst na een missie werd bij hem echter PTSS (posttraumatische stressstoornis) vastgesteld. Het was zijn vrouw Monique die wel eens had gehoord dat hulphonden kunnen helpen bij het verwerken van trauma’s. Zo kwamen ze in aanraking met Hulphond Nederland en kregen ze waardevolle informatie en nog belangrijker, hoop op verbetering van hun situatie.

Bekijk superteam


Superteam: Rien en Zappa

Rond zijn twintigste kreeg Rien Becker voor het eerst te maken met epileptische aanvallen. Nu, ruim veertig jaar later, kan hij niet meer zonder de hulp van zijn hulphond. “Inmiddels heb ik al jaren zo ongeveer eens in de veertien dagen een aanval. Het gaat dan om alle aanvallen die je maar kan bedenken. Maar als ik het haasje ben, heb ik gelukkig mijn hulphond.”

Bekijk superteam


Superteam: Pascalle, Nicole en Sepp

Nog geen jaar geleden zat Pascalle (18) het grootste deel van de dag alleen op haar kamer. Ze had een depressie en was bang voor bijna alles. Ook raakte ze snel geïrriteerd: tijdens ruzies ging ze volledig door het lint. Inmiddels is haar leven compleet veranderd. Pascalle ging in muziektherapie, maar dat sloeg niet aan. Haar muziektherapeut kwam toen met het idee om dierondersteunde therapie en coaching bij Hulphond Nederland te proberen. Dat bleek een schot in de roos.

Bekijk superteam


Superteam: Bianca en Watson

Bianca woont met haar man en drie kinderen van 21, 22 en 24 jaar in Wijchen. Al ruim tien jaar is Bianca rolstoel gebonden. Twee jaar geleden onderging ze een revalidatietraject. Tijdens therapiesessies met onder andere een ergotherapeut, bleek dat een ADL-hulphond goed aan Bianca’s zorgvraag zou kunnen voldoen.

Bekijk superteam


Superteam: Viola en Axel

Viola Willems is 41 en woont met haar gezin in Arnhem. Naast haar man Joost, zoon Thijs (13) en dochter Beau (6), maakt ook Axel deel uit van de familie Willems. Sinds begin 2018 is de tweejarige golden retriever de hulphond van Viola. Viola is geen onbekende bij Hulphond Nederland, want Axel is al haar vierde hulphond. In haar tienertijd raakte haar zenuwstelsel verstoord door een infectie, en kwam ze in een rolstoel terecht.

Bekijk superteam


Superteam: Nicole en Youk

Niet alleen cliënten kunnen samen met een hulphond een superteam vormen. Ook gastgezinnen zetten dagelijks topprestaties neer met hun pups. Nicole is inmiddels bezig met het opvoeden van haar vijfde hulphond-pup: Youk. “Ik ben apetrots als ‘mijn’ pup aan een cliënt wordt gekoppeld. Op zo’n moment heb je echt je doel bereikt.”

Bekijk superteam


Superteam: Mirthe en Athlon

Mirthe heeft al heel lang epilepsie en tevens last van pga’s. Gelukkig heeft ze hulphond Athlon, die geen moment van haar zijde wijkt. “Dankzij Athlon kan ik gewoon naar buiten gaan en mijn dingen doen. Ik laat me niet meer door mijn aanvallen thuishouden. Dat deed ik vroeger wel, maar nu niet meer.”

Bekijk superteam


Superteam: Gerda en Sue

Gerda Boorsma is al heel lang verbonden aan Hulphond Nederland. Ze heeft nu haar zeventiende hulphond in opleiding: Sue. Toen de hond net een week in huis was, werd Gerda benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Bekijk superteam


Superteam: Martien en Jamie

“Jamie geeft Martien zelfstandigheid en daardoor een beter leven.” Martien van Dooremalen lijdt aan epilepsie. Minimaal eens per week wordt hij getroffen door een ernstige aanval. Gelukkig heeft hij hulphond Jamie, die hem waarschuwt wanneer hij een aanval krijgt.

Bekijk superteam