Superteam: Annemiek en Nola

Aan ervaring met hulphonden geen gebrek in huize Lispet. Zwarte Labrador Nola is inmiddels de derde hulphond van Annemiek. Het feit dat ze al ruim twintig jaar haar leven deelt met deze geweldige dieren wil echter niet zeggen dat Annemiek een hulphond ervaart als ‘iets gewoons’. “Elke hond is bijzonder en dat geldt zeker voor Nola”, zegt Annemiek. “Natuurlijk helpt Nola mij, is ze een superhulp en weet ze ontzettend veel. Maar bovenal is ze een schat van een hond.”

Midas en Tessel

Annemiek is rolstoelgebonden. Als gevolg van zuurstofgebrek tijdens haar geboorte heeft ze spasmen. “Ik weet niet anders dan dat ik deze beperking heb”, vertelt ze. “Ik zit mijn hele leven al in een rolstoel.” Toen Annemiek een jaar of twintig was, kwam Golden Retriever Midas in haar leven. “Midas was een mooie hond, een geweldig dier.” Na het overlijden van Midas bereidde Annemiek zich voor op een periode zonder hond, maar na een maand of twee bleek er al een mogelijk nieuwe match te zijn gevonden: Tessel. Het bleek een match!

Nola

Nola is nu anderhalf jaar bij Annemiek. “Ze is een rustige, gemakkelijke hond. De eerste keer dat ik haar zag, was hier bij ons thuis, Nola kwam met haar trainer bij ons langs.” Voor Annemiek en haar man was het al snel duidelijk dat Nola zeer gewenst was en gelukkig bleken de begeleiders van Hulphond Nederland dezelfde mening te hebben. “Na twee dagen werden we gebeld”, vertelt Annemiek. “We gaan het doen, zeiden ze. Dat was een mooi moment.”

Lees het volledige verhaal van Annemiek en Nola. 

Word ook supporter!

Annemiek en Nola zijn samen een superteam. Alles wat Nola kan doen in dagelijkse handelingen, zoals deuren open en dicht doen, lampen aandoen, lades optrekken en spullen van de grond pakken, bespaart Annemiek energie. Daardoor kan Viola gemakkelijker zelfstandig deelnemen aan de maatschappij. Dankzij intensieve training en begeleiding door de professionals van Hulphond Nederland kunnen mensen met lichamelijke beperkingen écht geholpen worden. Want alleen door die gezamenlijke inspanning vormt elke hulphond uiteindelijk een onverslaanbaar duo met zijn baasje: een superteam.

Word nu ook supporter van superteams! Al vanaf 3 euro per maand steun je de training van ADL-hulphonden én hun baasjes.

Support