Superteam: Barry en Nelis

Barry heeft 16 jaar met veel plezier voor de Luchtmacht gewerkt. Bij terugkomst na een missie werd bij hem echter PTSS (posttraumatische stressstoornis) vastgesteld. Het was zijn vrouw Monique die wel eens had gehoord dat hulphonden kunnen helpen bij het verwerken van trauma’s. Zo kwamen ze in aanraking met Hulphond Nederland. Al snel stond een intakegesprek gepland, kregen ze waardevolle informatie en nog belangrijker, hoop op verbetering van hun situatie.

Fluiten

Barry doorliep, volgens de werkwijze van de stichting, een aantal sessies met verschillende honden. Daaruit bleek dat hij met één hond een speciale band had. Barry: “Nelis en ik voelden elkaar direct goed aan. Het klikte meteen. Toen we hoorden dat hij daadwerkelijk mijn hulphond mocht worden, was ik enorm blij. Ik kan mij de eerste wandeling nog goed herinneren. Ik hoorde voor het eerst sinds lange tijd de vogels weer fluiten.”

Spiegel

“Nelis let altijd op mij, op ieder moment van de dag. Hij houdt mijn spanningslevel en gemoedstoestand in de gaten. Dat geeft mij rust. Met name in een omgeving met veel prikkels, is Nelis van grote waarde. Dan kijkt hij mij heel doordringend aan, waardoor ik weet dat ik even de rust moet opzoeken. Hij houdt mij als het ware een spiegel voor en voelt bijvoorbeeld wanneer ik een nachtmerrie of herbeleving heb. Dan krabt hij zachtjes op mijn kussen en maakt hij mij wakker. Het is een superlieve hond, maar af en toe ook een beetje ondeugend hoor. Daar hebben we eigenlijk wel lol om. Sinds Nelis bij mij is, kan ik mij weer ontspannen en lachen.”

Lees het volledige verhaal van Barry en Nelis.

Word ook supporter!

Barry en Nelis zijn samen een superteam. Want hulphond Nelis geeft Barry een veiliger gevoel als ze de straat op gaan. Zodat Barry’s PTSS hem minder in de weg zit als hij de deur uit gaat. Dankzij intensieve coaching en begeleiding door de therapeuten van Hulphond Nederland kunnen mensen met PTSS écht geholpen worden. Want alleen door die gezamenlijke inspanning vormt elke hulphond uiteindelijk een onverslaanbaar duo met zijn baasje: een superteam.

Word nu ook supporter van superteams! Al vanaf 3 euro per maand steun je de training van PTTS-hulphonden én hun baasjes.

Support