Superteam: Bianca en Watson

Bianca woont met haar man en drie kinderen van 21, 22 en 24 jaar in Wijchen. Al ruim tien jaar is Bianca rolstoel gebonden. Twee jaar geleden onderging ze een revalidatietraject bij de instelling Klimmendaal in Arnhem. Tijdens therapiesessies met onder andere een ergotherapeut, bleek dat een ADL-hulphond goed aan Bianca’s zorgvraag zou kunnen voldoen.

Karakter

Twee weken later werd haar aanvraag door Hulphond Nederland al goedgekeurd, waarna ze kon deelnemen aan twee sessiedagen in het opleidingscentrum in Herpen. “Ik heb toen ontzettend veel geleerd. Met name over de hond: zijn gedrag, lichaamstaal en de communicatie tussen mens en dier. Ik werd met verschillende hulphonden in contact gebracht om te ontdekken welk karakter goed bij mij past.”

Maatwerk

Enige tijd later hoorde Bianca dat Hulphond Nederland een mogelijke match gevonden had: Watson. Tijdens het kennismakingsgesprek met de cliëntinstructeur mocht Bianca al even met Watson naar buiten, zodat de interactie tussen de twee kon worden beoordeeld. “Watson en ik hadden direct een klik. Hij is een speelse, gevoelige en spontane hond. Ook is hij erg alert: ik hoef hem nooit vaker dan één keer te roepen. En natuurlijk is het een schatje, maar dat zegt uiteraard iedereen over zijn hulphond!” In de weken die volgden, werd Watson getraind op het zogenaamde maatwerk. Dit zijn specifieke handelingen waar Bianca behoefte aan heeft. Na de tweede thuistraining mocht Watson bij Bianca thuis blijven en werd hij in haar gezin opgenomen.

Meer regie

“Watson heeft mijn leven veranderd. Hij geeft me vertrouwen en ik voel me sterker en minder afhankelijk. Hij helpt me de hele dag met kleine en grote dingen en geeft daardoor het gezin meer rust. En natuurlijk brengt hij ook veel sfeer en gezelligheid. Watson heeft ervoor gezorgd dat ik weer meer regie over eigen mijn leven heb.”

Lees het volledige verhaal van Bianca en Watson.

Word ook supporter!

Bianca en Watson zijn samen een superteam. Want hulphond Watson helpt Bianca met allerlei dagelijkse handelingen, die Bianca door haar fysieke beperking zelf niet kan. Zodat Bianca gemakkelijker zelfstandig kan deelnemen aan het dagelijks leven. Dankzij intensieve training en begeleiding door de professionals van Hulphond Nederland kunnen mensen met lichamelijke beperkingen écht geholpen worden. Want alleen door die gezamenlijke inspanning vormt elke hulphond uiteindelijk een onverslaanbaar duo met zijn baasje: een superteam.

Word nu ook supporter van superteams! Al vanaf 3 euro per maand steun je de training van ADL-hulphonden én hun baasjes.

Support