Superteam: Gerda en Sue

Gerda Boorsma is al heel lang verbonden aan Hulphond Nederland. Vorig jaar kreeg ze haar zeventiende hulphond in opleiding: Sue. Toen de hond net een week in huis was, werd Gerda benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gastgezin

In februari 2006 kreeg Gerda haar eerste pup in huis. “Ik vond het enorm pittig, maar ook heel leuk. Gelukkig kregen we goede begeleiding.” Later werd Gerda gevraagd om ook ‘aftraingastgezin’ te worden. “Honden specifieke dingen leren is erg leuk. Dat gaat verder dan socialiseren. Je moet stapje voor stapje met de hond werken tot het kwartje valt. Het was een mooie kans om te krijgen van de stichting.”

Lintje

Dat ze een lintje kreeg, was een grote verrassing voor Gerda. Buren in Bennekom die ze al 28 jaar kent, hadden het aangevraagd. Gerda voelde zich ook wat bezwaard. “Waarom krijgen anderen geen lintje? Ook andere mensen doen heel veel.” Uiteindelijk is ze er blij mee. “Het maakt het extra bijzonder dat mensen het zo waarderen.”

Afscheid

Is het niet moeilijk om telkens afscheid te nemen van de honden? “Aan de ene hond hecht je je meer dan aan de ander. Het blijft sowieso leuk om ze te volgen, bijvoorbeeld op Facebook. Als ik zie wat een hond doet voor mensen, is dat heel mooi. Je gunt het die mensen heel erg.” Nu is het de beurt aan Sue om opgeleid te worden tot hulphond. “Ze vindt het leuk om met mij te oefenen, handelingen te leren en naast de rolstoel te lopen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Sue een goede hulphond wordt.”

Lees het volledige verhaal van gastgezin Gerda en Sue.

Word ook gastgezin!

Hulphond Nederland is altijd op zoek naar nieuwe gastgezinnen waar de pups het eerste jaar van hun opleiding kunnen wonen. Als gastgezin bent u verantwoordelijk voor de opvoeding, socialisatie en het aanleren van enkele basiscommando’s. Meer weten? Op deze pagina vindt u alle informatie over gastgezinnen.

Help mee