Superteam: Gwen en Storm

Gwen ten Haaf (41) is geboren met de spierziekteSMA (Spinale Musculaire Atrofie). Ze studeerde bedrijfscommunicatie in Nijmegen. Gwen had achter- eenvolgens twee parttime banen in het bedrijfsleven totdat haar armfunctie minder werd. Nu werkt ze als vrijwilliger bij de Gemeentelijke Adviesraad Sociaal Domein in Gennep en bij meerdere verenigingen en stichtingen in het dorp waar ze woont. Ze heeft net een project afgerond. Vrijwilligerswerk is zeker niet vrijblijvend. Gwen kan, mede door haar hulphond Storm, de werkdruk prima aan.

Zelfstandigheid

“Het is fijn om niet altijd hulp te hoeven vragen aan familie, vrienden of bezoek. Bij Storm gaat dat zonder vragen, hij doet dat uit zichzelf. Storm geeft aan, raapt op, maakt keukenlaatjes open, verzet mijn voeten, verlegt mijn handen, belt waar mogelijk aan als ik op bezoek ga en kan mijn handschoenen uittrekken zodat ik mijn smartphone kan bedienen. Ook kan hij zichzelf aan en aflijnen voor een wandeling. Dankzij Storm is mijn vrijheid en zelfstandigheid vergroot. Hij is een echte aanwinst en onmisbaar als hulphond en zeker ook als maatje!”

Lees het volledige verhaal van Gwen en Storm.

Word ook supporter!

Gwen en Storm zijn samen een superteam. Want hulphond Storm helpt Gwen met allerlei dagelijkse handelingen, die Gwen door haar fysieke beperking zelf niet kan. Zodat Gwen gemakkelijker zelfstandig kan deelnemen aan het dagelijks leven. Dankzij intensieve training en begeleiding door de professionals van Hulphond Nederland kunnen mensen met lichamelijke beperkingen écht geholpen worden. Want alleen door die gezamenlijke inspanning vormt elke hulphond uiteindelijk een onverslaanbaar duo met zijn baasje: een superteam.

Word nu ook supporter van superteams! Al vanaf 3 euro per maand steun je de training van ADL-hulphonden én hun baasjes.

Support