Superteam: Hans en Evan

Hans (66) werkte tot 10 jaar geleden toen er MS bij hem werd geconstateerd in de gezondheidszorg. Na de diagnose moest hij al vrij snel stoppen met werken en werd hij afhankelijk van een rolstoel. Hans en zijn vrouw Wilma hadden nooit eerder een hond, maar toen ADL-hulphond Evan begin 2017 in hun leven kwam, bracht dat nogal wat veranderingen met zich mee. Voor Hans omdat hij eindelijk weer kon zeggen: “Ik red me wel”.

Verdiepen

Hans: “Een vriendin van ons kende iemand met een hulphond. Ze dacht dat dat ook wel wat voor mij zou zijn, dus ben ik me in dat onderwerp gaan verdiepen. Een zoektocht op internet leerde me dat er verschillende clubs zijn die hulphonden op leiden en ik besloot me vooraf goed te oriënteren. De eerste die ik belde was Hulphond Nederland. Ik sprak met Marjolein Breedveld. Het contact was meteen zo leuk, dat ik direct besloot met Hulphond Nederland in zee te gaan.”

Structuur

Labrador Evan helpt Hans bij het aan- en uitkleden. Hij legt zijn benen in bed en raapt dingen op die Hans laat vallen. Hans: “Met een laserpen wijs ik dingen aan die Evan dan voor me pakt. Een ander fijn aspect van een hond is dat hij structuur aanbrengt. Ik moet drie keer per dag met hem naar buiten en dat vind ik prettig. Ik kan me een leven zonder Evan niet meer voorstellen. Het is zo fijn om tegen Wilma te kunnen zeggen: ‘Ga jij maar werken of ga maar lekker een middagje weg. Ik red me wel’.”

Lees het volledige verhaal van Hans en Evan.

Word ook supporter!

Hans en Evan zijn samen een superteam. Want hulphond Evan helpt Hans met allerlei dagelijkse handelingen, die Hans door zijn fysieke beperking zelf niet kan. Zodat Hans gemakkelijker zelfstandig kan deelnemen aan het dagelijks leven. Dankzij intensieve training en begeleiding door de professionals van Hulphond Nederland kunnen mensen met lichamelijke beperkingen écht geholpen worden. Want alleen door die gezamenlijke inspanning vormt elke hulphond uiteindelijk een onverslaanbaar duo met zijn baasje: een superteam.

Word nu ook supporter van superteams! Al vanaf 3 euro per maand steun je de training van ADL-hulphonden én hun baasjes.

Support