Superteam: Manon en Quinn

“Mijn leven zou een zooitje zijn zonder Quin.” Manon Beumer (39) uit Vlijmen is wekelijks drie dagen baliemedewerker bij het WMO-loket van de gemeente Heusden. Tevens werkt ze één dag als ervaringsdeskundige bij De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht, op de afdeling dwarslaesie. Sinds 2014 is Manon door een ongeluk vanaf haar oksels verlamd, maar mede dankzij ADL-hulphond Quin kan ze zich goed redden.

Wij zijn een eenheid

“Een mooie, blonde, slanke hond. Heel lief en rustig. Quin legde haar hoofd op mijn schoot, toen was ik verkocht.” Als “tweedehandsje” had Quin al een baasje gehad. Ze was drieënhalf toen ze bij Manon kwam. Ondanks de directe klik moesten ze wel een half jaar aan elkaar wennen. “Quin wilde me in het begin een beetje testen, dat hoort erbij. Het is een relatie die je met elkaar aangaat, net als bij mensen.” De relatie tussen de twee is nu heel goed. “Wij zijn een eenheid. Niemand kent mij zonder hond. Als mensen me alleen zien vraagt iedereen meteen waar mijn maatje is.” Op haar werk is Quin nooit een probleem geweest. Ze heeft haar twee banen dan ook gekregen met Quin.

Ze is alles voor me

Ik wilde altijd een hond, maar dat kon niet met mijn fulltime horecabaan. Nu kan het wel; ze mag overal mee naartoe.” Quin zorgt voor praktische hulp in en om het huis: deuren openen, helpen met aan- en uitkleden en spullen oprapen. Manon: “60 procent is praktijkhulp en 40 procent is psychisch. Quin is geen therapiehond maar ze is alles voor me.

Lees het volledige verhaal van Manon en Quin. 

Word ook supporter!

Manon en Quin zijn samen een superteam. Alles wat Quin kan doen in dagelijkse handelingen, zoals deuren open en dicht doen, lampen aandoen, lades optrekken en spullen van de grond pakken, bespaart Manon energie. Daardoor kan Manon gemakkelijker zelfstandig deelnemen aan de maatschappij. Dankzij intensieve training en begeleiding door de professionals van Hulphond Nederland kunnen mensen met lichamelijke beperkingen écht geholpen worden. Want alleen door die gezamenlijke inspanning vormt elke hulphond uiteindelijk een onverslaanbaar duo met zijn baasje: een superteam.

Word nu ook supporter van superteams! Al vanaf 3 euro per maand steun je de training van ADL-hulphonden én hun baasjes.

Support