Superteam: Marcel en Funky

Marcel de Korte was jarenlang actief bij de politie en had echte passie voor het vak en zijn collega’s. In 2013 merkte Marcel dat hij een aantal gebeurtenissen uit zijn werk minder goed kon verwerken. Niet al te lange tijd daarna werd duidelijk waarom: Hij kreeg de diagnose PTSS. “Net als vele anderen, dacht ook ik altijd dat PTSS alleen ‘een ander’ zou overkomen. Maar niets bleek minder waar. Gelukkig ben ik inmiddels weer aan het opkrabbelen en hulphond Funky helpt mij daarbij. Wat een fantastisch maatje is zo’n hulphond zeg!”

Aandacht voor PTSS

Wat me tot op de dag van vandaag raakt, is dat ik de signalen totaal niet zag of herkende. De werkdagen bij de politie zijn lang en waren jarenlang mijn ‘schild’. Ik deed alles wat ik voelde af met de dooddoener ‘dat hoort er nu eenmaal bij’. Nu weet ik wel beter, want ingrijpende gebeurtenissen moet je bespreken. Ik hoop dat er meer bekendheid wordt gegeven aan PTSS als beroepsziekte. Daarom vind ik het ook belangrijk om mijn verhaal te vertellen.”

Samen met Funky

Inmiddels wordt Marcel al ruim twee jaar bijgestaan door PTSS-hulphond Funky. “Het traject bij Hulphond Nederland heb ik als zeer warm ervaren. Ik kreeg een spiegel voorgehouden die ervoor zorgde dat ik mezelf weer een beetje onder controle kreeg.

Lees het volledige verhaal van Marcel en Funky.

Word ook supporter!

Marcel en Funky zijn samen een superteam. Want hulphond Funky geeft Marcel weer vertrouwen. Zodat Marcel’s PTSS hem minder in de weg zit in het dagelijks leven. Dankzij intensieve coaching en begeleiding door de therapeuten van Hulphond Nederland kunnen mensen met PTSS écht geholpen worden. Want alleen door die gezamenlijke inspanning vormt elke hulphond uiteindelijk een onverslaanbaar duo met zijn baasje: een superteam.

Word nu ook supporter van superteams! Al vanaf 3 euro per maand steun je de training van PTSS-hulphonden én hun baasjes.

Support