Superteam: Martien en Jamie

“Jamie geeft Martien zelfstandigheid en daardoor een beter leven.” Martien van Dooremalen lijdt aan epilepsie. Minimaal eens per week wordt hij getroffen door een ernstige aanval. Gelukkig heeft hij hulphond Jamie, die hem waarschuwt wanneer hij een aanval krijgt.

Noodknop

Voordat Martien een epileptische aanval krijgt, raakt hij afwezig en begint hij met ‘kauwen’, waardoor hij een soort smakgeluiden maakt. Hulphond Jamie reageert daarop. Hij gaat voor Martien staan en kijkt hem intens aan. Daarna slaat hij alarm door op een speciale noodknop te drukken. Zo wordt de buurvrouw en daarna de thuiszorg gealarmeerd. Jamie likt Martien vervolgens in het gezicht en blijft bij hem liggen totdat er hulp is gearriveerd.

Training & begeleiding

“We worden intensief begeleid vanuit Hulphond Nederland en kunnen altijd contact opnemen wanneer er iets is”, vertelt Martien’s echtgenote. Toen bleek dat Jamie de alarmknop niet zo goed met haar snuit kon bedienen, zoals ze het aanvankelijk had aangeleerd, is ze een week teruggegaan naar de trainer om het alsnog met haar poot te leren doen. “Dat is geweldig natuurlijk.”

Lees het verhaal van Martien en Jamie verder.

Word ook supporter!

Martien en Jamie zijn samen een superteam. Met hulphond Jamie aan zijn zijde gaat Martien weer naar buiten, iets wat hij vroeger niet durfde. Dankzij intensieve training en begeleiding door de professionals van Hulphond Nederland kunnen mensen met diverse hulpvragen écht geholpen worden. Want alleen door die gezamenlijke inspanning vormt elke hulphond uiteindelijk een onverslaanbaar duo met zijn baasje: een superteam.

Word nu ook supporter van superteams! Al vanaf 3 euro per maand steun je de training van Epilepsie-hulphonden én hun baasjes.

Support