Superteam: Mirthe en Athlon

Mirte (64) heeft al heel lang epilepsie en tevens last van pga’s. Gelukkig heeft ze hulphond Athlon, die geen moment van haar zijde wijkt. “Dankzij Athlon kan ik gewoon naar buiten gaan en mijn dingen doen. Ik laat me niet meer door mijn aanvallen thuishouden. Dat deed ik vroeger wel, maar nu niet meer.”

Epilepsie en pga’s

Mirthe legt uit dat pga’s psychogene aanvallen zijn die ontstaan door een eerder opgelopen trauma. Voor een buitenstaander lijken deze aanvallen op epilepsie. De aanvallen worden ergens door getriggerd en pakken je vervolgens op je slechtste punt. Voor Mirthe zijn dat haar benen. Die doen het dan gewoon niet meer en dan valt ze.

Waarschuwing

“Athlon waarschuwt mij in de ochtend al dat ik die dag een aanval ga krijgen. Ze blijft mij dan strak aanstaren tot ik haar laat blijken dat ik het begrepen heb.” Op het moment dat de aanval begint, gaat Athlon dwars voor Mirthe staan. Alsof ze wil zeggen: ‘je gaat NU zitten want je krijgt NU een aanval’. Ze doet de deur naar de slaapkamer open zodat Mirthe op bed kan gaan liggen. Daarna activeert ze het geluidsalarm en blijft bij Mirthe liggen tot de hulp zich meldt. Pas dan doet ze de voordeur open. “Ik voel me zo veilig met haar, kan de hele wereld aan en ga gewoon naar buiten als ik dat wil, omdat ik weet dat het wel goedkomt.”

Lees hier het volledige verhaal van Mirthe en Athlon.

Word ook supporter!

Mirte en Athlon zijn samen een superteam. Met hulphond Athlon aan haar zijde gaat Mirthe weer naar buiten, iets wat ze vroeger niet durfde. Dankzij intensieve training en begeleiding door de professionals van Hulphond Nederland kunnen mensen met diverse hulpvragen écht geholpen worden. Want alleen door die gezamenlijke inspanning vormt elke hulphond uiteindelijk een onverslaanbaar duo met zijn baasje: een superteam.

Word nu ook supporter van superteams! Al vanaf 3 euro per maand steun je de training van Epilepsie-hulphonden én hun baasjes.

Support