Superteam: Rien en Zappa

Rond zijn twintigste kreeg Rien voor het eerst te maken met epileptische aanvallen. Nu, ruim veertig jaar later, kan hij niet meer zonder de hulp van zijn hulphond. “Inmiddels heb ik al jaren zo ongeveer eens in de veertien dagen een aanval. Het gaat dan om alle aanvallen die je maar kan bedenken. Maar als ik het haasje ben, heb ik gelukkig mijn hulphond.” Sinds een jaar is dat Zappa, een zwarte labrador van 2,5 jaar oud. “Onze band is echt heel goed, we genieten van elkaar. En ook met de anderen van ons gezin gaat het heel goed.

Dwalen

Tien jaar geleden kwam Rien met Hulphond Nederland in aanraking. “Mijn behandelaar zei dat het beter was. Ik was weer eens gaan dwalen. Deze keer kwam ik op de intensive care van het ziekenhuis terecht. Om dit soort situaties te voorkomen, stelde hij voor om een hulphond aan te vragen. Ik was er eerst op tegen, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik het gedaan heb.”

Aanval

“Zappa signaleert het als ik een aanval krijg, dan schiet hij op me af, waar hij ook is. Oók als hij buiten in de tuin ligt. Het is echt een leuke hond, met een eigen karakter.” Uitslapen is er voor Rien niet bij. “Zappa maakt mij elke ochtend om 7 uur wakker. Dan is hij klaar voor de dag en dat moet ik dan ook maar zijn. We genieten echt van elkaar, het is een lekker beest. Ik zou hem niet meer kwijt willen, die deugniet.”

Lees het volledige verhaal van Rien en Zappa.

Word ook supporter!

Rien en Zappa zijn samen een superteam. Want hulphond Zappa waarschuwt Rien als hij een epileptische aanval gaat krijgen én helpt hem tijdens en na de aanval. Zodat Rien zich altijd veilig kan voelen, bij alles wat hij doet. Dankzij intensieve training en begeleiding door de professionals van Hulphond Nederland kunnen mensen met epilepsie écht geholpen worden. Want alleen door die gezamenlijke inspanning vormt elke hulphond uiteindelijk een onverslaanbaar duo met zijn baasje: een superteam.

Word nu ook supporter van superteams! Al vanaf 3 euro per maand steun je de training van Epilepsie-hulphonden én hun baasjes.

Support