Superteam: Viola en Axel

Viola Willems is 41 en woont met haar gezin in Arnhem. Naast haar man Joost, zoon Thijs (13) en dochter Beau (6), maakt ook Axel deel uit van de familie Willems. Sinds begin 2018 is de tweejarige golden retriever de hulphond van Viola. Viola is geen onbekende bij Hulphond Nederland, want Axel is al haar vierde hulphond. In haar tienertijd raakte haar zenuwstelsel verstoord door een infectie, en kwam ze in een rolstoel terecht.

Gezinsleven

Viola en Axel vullen elkaar goed aan: “Hij zorgt ervoor dat ik zelfstandiger ben, en ik help hem om meer te durven, geef hem soms net dat duwtje.” De kinderen vinden het stoer om op school te vertellen over de hond die zo veel kunstjes kan “Laatst betrapte ik Beau toen ze Axel haar speelgoed liet opruimen. Maar wat belangrijker is: door Axel is er meer rust in huis. Hoewel Axel me niet met alles kan helpen, maakt hij een flink aantal bezoeken door hulpverleners overbodig. Dat zorgt ervoor dat we een normaler leven kunnen leiden, omdat we vaker als gezin onder elkaar zijn.” En dat gezin, daar hoort Axel helemaal bij. 

Lees het volledige verhaal van Viola en Axel.

Word ook supporter!

Viola en Axel zijn samen een superteam. Want hulphond Axel helpt Viola met allerlei dagelijkse handelingen, die Viola door haar fysieke beperking zelf niet kan. Zodat Viola gemakkelijker zelfstandig kan deelnemen aan het dagelijks leven. Dankzij intensieve training en begeleiding door de professionals van Hulphond Nederland kunnen mensen met lichamelijke beperkingen écht geholpen worden. Want alleen door die gezamenlijke inspanning vormt elke hulphond uiteindelijk een onverslaanbaar duo met zijn baasje: een superteam.

Word nu ook supporter van superteams! Al vanaf 3 euro per maand steun je de training van ADL-hulphonden én hun baasjes.

Support