Ambassadeurs

 

Anita Witzier

“Ik ben zelf afhankelijk geweest, dus ik weet heel goed hoe het is om afhankelijk te zijn. Afhankelijkheid is de grootste handicap. Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Als ambassadeur van deze stichting draag ik daar samen met hen graag mijn steentje aan bij.”

 

 

Peter van Uhm

“Als ambassadeur van Hulphond Nederland blijf ik onder de indruk wanneer ik zie wat onze hulphonden allemaal doen en betekenen in onze maatschappij voor mensen die het minder hebben getroffen. Een hulphond maakt een groot verschil in de kwaliteit en zelfstandigheid van iemand zijn leven en dat is waarom ik me graag inzet voor de stichting.”

 

 

Anouk Smulders

“Wat een fantastisch werk leveren de mensen bij Hulphond Nederland! Ik ben er trots op samen met hen mij in te zetten voor de kinderen en de jongeren die zij helpen. Ongelofelijk om de band tussen kind en een Therapie-hulphond te zien, je ziet na een therapie sessie van slechts een uur al een wereld van verschil.”

 

 

Anky van Grunsven

“Ik vind het mooi om te zien hoe de honden van Hulphond Nederland stemmingen aan kunnen voelen. Met eigen ogen heb ik gezien hoe autistische of geestelijk gehandicapte kinderen opknappen wanneer ze in contact worden gebracht met een hulphond.”

 

 

Kim Kötter

“Nu ik zelf moeder ben geworden, realiseer ik me des temeer dat helaas niet voor alle kinderen in Nederland een zorgeloze jeugd vanzelfsprekend is. Ik ben ontzettend blij dat ik een bijdrage kan gaan leveren aan het werk van deze stichting die zoveel voor deze kinderen met verschillende gedrag gerelateerde stoornissen en problemen kan betekenen.”

 

 

Sjoerd Potters

“Zelfbeschikkingsrecht en de vrijheid om zoveel mogelijk je eigen weg in het leven te kunnen bepalen is een basisbehoefte, juist voor mensen met een fysieke beperking. Hulphonden leveren daar een fantastische bijdrage aan. Daarnaast is de emotionele band die ontstaat tussen mens en dier van grote steun voor betrokkenen.”

 

 

Frank van den Wall Bake

“Het is bijna onvoorstelbaar om te zien over welke kennis en kunde de mensen bij Hulphond Nederland beschikken en hoe zij dit vertalen naar het trainen van hun honden. Het is bijna net zo onvoorstelbaar om te zien hoe de honden dat oppikken en in praktijk brengen. Mensen die een hulphond krijgen ontsnappen aan een isolement, (her)vinden zelfvertrouwen en ervaren weer kwaliteit en plezier in hun leven.”

 

 

Monique Heijn

“Een hulphond verandert het leven van een mens met een handicap drastisch. De speciaal opgeleide hulphonden geven mensen in ons straatbeeld hun zelfstandigheid terug. Hond en mens vormen een team dat zelfredzaam is. Ik steun daarom het werk van de stichting van harte.”

 

 

Frits Wester

“Al jaren ben ik ambassadeur van Hulphond Nederland. Ik moet zeggen: met trots. Veel mensen in politiek Den Haag weten dat ik ben verbonden aan Hulphond Nederland en ik laat dan ook geen gelegenheid voorbij gaan om erover te praten.”

 

 

Edith Schippers

“Hulphond Nederland maakt het mogelijk dat mens en dier op indrukwekkende wijze samenwerken. Een samenwerking die vrijheid en veiligheid geeft aan mensen die daar zo terecht naar verlangen.”