Raad van Toezicht

Carla Lasonder (voorzitter)

Carla is al ruim 25 jaar werkzaam binnen de zorg en dan met name in de geestelijke gezondheidszorg. In eerste instantie als verpleegkundige en de afgelopen 10 jaar als bestuurder. Sinds september 2019 heeft zij haar loopbaan voortgezet als interim directeur/bestuurder en is daarnaast verbonden aan TC2 als leiderschapscoach. Carla heeft verder nog twee andere toezichthoudende functies in de zorg. Met veel plezier zet zij zich in voor Hulphond Nederland.

 

Nicolette Kroezen

Na het afronden van de opleiding HEAO-Communicatie is Nicolette in de jaren tachtig als Public Relations functionaris werkzaam geweest bij Grondmechanica Delft en ABB Fläkt. Daarna heeft zij de overstap gemaakt naar de gezondheidszorg. Bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde (KNMT) de beroepsorganisatie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen is zij ruim twintig jaar werkzaam geweest waarvan de laatste zeven jaar als secretaris/directeur.

Naast het ‘managen’ van een vereniging heeft de kwaliteit van de mondzorg altijd haar belangstelling gehad. Zo was zij gastdocent ‘Kwaliteitszorg tandartsen’ aan de drie faculteiten tandheelkunde, secretaris van het curatorium van de bijzondere leerstoel ‘Kwaliteit van mondzorg’ en lid Centraal College van Deskundigen van de stichting HKZ. Naast de functie in het bestuur van het Fonds Mondgezondheid heeft zij nog enkele andere bestuursfuncties.

 

Marc Dijkstra

Marc heeft meer dan 20 jaar bestuurlijke ervaring in de financiële- en zakelijke dienstverlening. Hij bekleedde zowel financiële, commerciële als eindverantwoordelijke functies bij AEGON, de Meeus Groep en 365. Sinds begin 2013 is hij Managing Partner bij Posthuma Partners, een internationaal opererend adviesbureau dat actuariële software ontwikkelt voor verzekeraars, schadeherstelbedrijven en ziekenhuizen. Daarnaast heeft hij een drietal toezichthoudende functies en is hij als investeerder actief betrokken bij een aantal innovatieve start-ups in binnen- en buitenland.

 

Hans Bakker

De rode draad in de carrière van Hans Bakker is “professionele hospitality”. Na zijn studie bedrijfseconomie trad hij in dienst van Holland International v.o.f, waar hij, na het vervullen van diverse staffuncties, als directeur Touroperating verantwoordelijk was voor alle uitgaande vakantiereizen. Als commercieel directeur van Transavia Airlines was hij daarna o.a. verantwoordelijk voor de introductie van de leisure lijndiensten en de uitbreiding van het netwerk van Transavia naar een groot aantal nieuwe zonbestemmingen.

Na acht jaar keerde hij terug in de reiswereld om als voorzitter van de Raad van Bestuur van TUI Nederland N.V het fusieproces van Arke en Holland International te realiseren. In deze periode was hij tevens lid van de Vorstand van TUI Group Gmbh in Hannover. In 2002 verliet hij het TUI-concern om in 2002 na een vrije periode, algemeen directeur van Amsterdam RAI te worden, een functie die hij tot op heden met veel enthousiasme vervult. Hans Bakker vervult daarnaast verschillende nevenfuncties, zoals voorzitter van de RvC’s van GVB Holding N.V, Transavia Airlines B.V. en SnowWorld Leisure N.V. en hij vervult maatschappelijke functies, waaronder voorzitter van de Stichting Holland Marketing NBTC en voorzitter van het bestuur van de Stichting Jumping Amsterdam.

 

Gieke Buur

Gieke heeft een brede ervaring in geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg. Ervaring in deze sector ontwikkelde zich van het zorginhoudelijk actief zijn met en voor kinderen, ouders of anderen volwassenen tot eindverantwoordelijk directeur/bestuurder. Maar haar focus op datgene wat het beste is voor mensen die ondersteuning kunnen gebruiken is in iedere functie leidend gebleven. Daarom heeft Gieke zich in de afgelopen jaren meer en meer toegelegd op zorginnovaties als EHealth, alternatieve zorgvormen, arbeidsparticipatie en online keuzetools. Daarnaast is Gieke zakenpartner in een netwerk van senior programmamanagers en projectleiders waar zij zich richt op innovatie- en changetrajecten in het sociale domein.