Sjoerd Potters nieuwe ambassadeur Hulphond Nederland

10 september 2019

Sjoerd Potters is benoemd tot nieuwe ambassadeur van Hulphond Nederland. Dit maakte de stichting vandaag bekend. Sjoerd Potters is burgemeester van de gemeente De Bilt en voormalig lid van de Tweede Kamer namens de VVD. Als kamerlid zorgde hij ervoor dat subsidie werd vrijgemaakt voor onderzoek naar de effecten en kosten van Epilepsie-hulphonden. Sjoerd Potters gaat zich als ambassadeur vooral inzetten om de therapie- en coaching activiteiten van Hulphond Nederland verder op de kaart te zetten. Binnen dit programma worden jaarlijks honderden jongeren met gedrags- en psychische problemen geholpen door therapeuten én speciaal opgeleide Therapie-hulphonden.

Emotionele band
“Zelfbeschikkingsrecht en de vrijheid om zoveel mogelijk je eigen weg in het leven te kunnen bepalen is een basisbehoefte, juist voor mensen met een fysieke beperking. Hulphonden leveren daar een fantastische bijdrage aan. Daarnaast is de emotionele band die ontstaat tussen mens en dier van grote steun voor betrokkenen. Ik wil daar als ambassadeur van Hulphond Nederland graag mijn bijdrage aan leveren”, aldus Sjoerd Potters.

EPISODE
“Wij hebben Sjoerd leren kennen als iemand die zeer betrokken is bij de mensen die wij helpen met de inzet van een hulphond. Er is bij ons grote waardering voor zijn inspanningen als kamerlid om EPISODE, het onderzoek naar de effecten van Epilepsie-hulphonden, financieel mogelijk te maken.” zegt Eric Bouwer, algemeen directeur van Hulphond Nederland. “Met zijn bestuurlijke ervaring en netwerk kan hij een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere groei van ons therapie- en coachingprogramma. Wij zijn dan ook heel blij om Sjoerd als nieuwe ambassadeur voor onze stichting te mogen verwelkomen.”