Evenementen en scholen

Help mee
en doneer
Ga terug

DeGriffioen_voorkantmagazine - kopieHulphond Nederland kan alle (financiële) steun vanuit vrijwilligers, donateurs en sponsoren goed gebruiken. Wilt u een evenement organiseren om de werkzaamheden van Hulphond Nederland onder de aandacht te brengen of om geld in te zamelen voor ons? Dan ondersteunen wij u natuurlijk graag. Bijvoorbeeld door aandacht voor uw evenement te vragen via onze website en social media of u te voorzien van achtergrondinformatie en eventuele materialen.

Particulieren
Als particulier kunt u een evenement of activiteit organiseren ten bate van Hulphond Nederland, zoals een braderie, sportevenementen of de verkoop van zelfgemaakte producten. Wij horen het graag wanneer u dit van plan bent.

Scholen
Als schoolleiding of docent kunt u activiteiten organiseren rondom het thema hulphond. Wij verzorgen gastlessen met de inzet van onze hulphonden, cliënten of vrijwilligers. Kinderen zien en leren op educatieve en een speelse manier wat het betekent om anders te zijn, gepest te worden of te leven met een handicap. Na een gastles zijn leerlingen zo enthousiast dat zij veelal een actie organiseren om geld in te zamelen voor Hulphond Nederland. Basisschool De Griffioen in Prinsenbeek is hier een prachtig voorbeeld van. Bekijk onderstaande film en ontdek hoe deze school in actie kwam voor Hulphond Nederland of lees het artikel (PDF).

Sponsorloop
Een sponsorloop is een leuke en sportieve manier om met de hele school in actie te komen. Hiervoor is een speciale pagina ingericht waar ook een complete toolkit met materialen en documenten te downloaden is.
Voor meer informatie of vragen kunt u ook contact opnemen met Patricia Reijkers via p.reijkers@hulphond.nl of 0486 – 42 27 23.

Lespakketten
Voor basisscholen hebben wij ook speciale lespakketten ontwikkeld voor de onderbouw en bovenbouw. Deze kunt u hieronder downloaden:
Lespakket ADL (ZIP)
Lespakket PTSS (ZIP)
Lespakket Kindertherapie en -coaching (ZIP)
U dient de ZIP-bestanden ‘uit te pakken’ om van de inhoud gebruik te kunnen maken.

Spreekbeurt
Wil je graag een spreekbeurt geven over Hulphond Nederland in de klas, dan kun je deze hier downloaden. Dit is een ZIP-bestand dat je kunt uitpakken naar een powerpointpresentatie. Heb je nog vragen of speciale wensen voor je spreekbeurt, stuur dan een e-mail naar info@hulphond.nl .

Bedrijven/instellingen
Wanneer u een fondsenwervend evenement vanuit uw bedrijf of instelling wilt organiseren, denken wij graag met u mee over de invulling en uitvoering hiervan. U kunt denken aan een relatie- of klantevenement, teambuildingdagen en trainingen voor medewerkers. Hierbij kunnen wij ondersteuning bieden door de aanwezigheid van een cliënt met hulphond, een gastgezin met pup, of onze directie. Bij bijzondere evenementen kan  ook een beroep gedaan worden op de ambassadeurs van Hulphond Nederland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maartje Jansen via m.jansen@hulphond.nl of 0486 – 42 27 23.