Succesvolle eerste editie van The Big Run

5 november 2018

Op zondag 4 november klonk bij het opleidingscentrum van Hulphond Nederland het startschot voor The Big Run. Met 250 bezoekers is de eerste editie van dit hardloopevenement succesvol verlopen. De deelnemende hardlopers en honden genoten van de omgeving, het prachtige weer en de gezellige ambiance op het opleidingscentrum. Deelnemers konden kiezen uit vier runs met een parcours door Herpen en omgeving: 2, 5, 10 en 21 kilometer. Bijzonder was de mogelijkheid om met een hond deel te nemen aan de runs van 2 en 5 kilometer. Anouk Smulders, ambassadeur van Hulphond Nederland, en Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester van Oss, waren aanwezig om The Big Run officieel te openen. Met hun deelname aan dit nieuwe hardloopevenement steunen de lopers de opleiding en inzet van hulphonden. De uitslagen van de vier runs zijn hier te bekijken.

Mede mogelijk door sponsoren

De organisatiekosten van het hardloopevenement werden gedragen door Athlon, P5COM en Royal Canin, sponsors van Hulphond Nederland. De opbrengsten van The Big Run komen zo volledig ten bate van het opleiden van meer hulphonden. Hulphonden zijn een steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren en volwassenen met gedrags- of psychische problemen zijn gebaat bij de inzet van hulphonden. De vraag naar hulphonden is echter groter dan het aanbod. Met The Big Run wordt aandacht en financiële steun gevraagd voor het kwalitatief opleiden van meer hulphonden.

Family Run

Het parcours van The Big Run voerde op 4 november door Herpen en omgeving. Lopers die deelnamen aan de 21 kilometer run beten om 11.00 uur de spits af. Om 12.30 uur startte de laatste afstand, de Family Run van 2 kilometer. Honden in goede conditie en met een minimale leeftijd van 1,5 jaar konden samen met hun baasje deelnemen aan de runs van 2 en 5 kilometer. De organisatie van The Big Run werd mede mogelijk gemaakt door het Sport Expertise Centrum uit Oss.