Superteams

Help mee
en doneer

Martien & Jamie

Advertentie Martien“Jamie geeft Martien zelfstandigheid en daardoor een beter leven.” Martien van Dooremalen lijdt aan epilepsie. Minimaal eens per week wordt hij getroffen door een ernstige aanval. Gelukkig heeft hij hulphond Jamie, die hem waarschuwt wanneer hij een aanval krijgt. Lees hier het hele verhaal.

 

 

 

 

 

Mirthe & Athlon

Mirthe en Athlon

Mirthe heeft al heel lang epilepsie en tevens last van pga’s. Gelukkig heeft ze hulphond Athlon, die geen moment van haar zijde wijkt. “Dankzij Athlon kan ik gewoon naar buiten gaan en mijn dingen doen. Ik laat me niet meer door mijn aanvallen thuishouden. Dat deed ik vroeger wel, maar nu niet meer.” Lees het verhaal hier verder.

 

 

 

Nicole & Youk

Superteam Nicole en Youk v3Niet alleen cliënten kunnen samen met een hulphond een superteam vormen. Ook gastgezinnen zetten dagelijks topprestaties neer met hun pups. Nicole is inmiddels bezig met het opvoeden van haar vijfde hulphond-pup: Youk. “Ik ben apetrots als ‘mijn’ pup aan een cliënt wordt gekoppeld. Op zo’n moment heb je echt je doel bereikt.” Lees hier het hele verhaal.

 

 

 

Rien & Zappa

superteam rienRond zijn twintigste kreeg Rien Becker voor het eerst te maken met epileptische aanvallen. Nu, ruim veertig jaar later, kan hij niet meer zonder de hulp van zijn hulphond. “Inmiddels heb ik al jaren zo ongeveer eens in de veertien dagen een aanval. Het gaat dan om alle aanvallen die je maar kan bedenken. Maar als ik het haasje ben, heb ik gelukkig mijn hulphond.” Lees het hele verhaal hier.

 

 

 

Bianca & Watson

superteam bianca

Bianca woont met haar man en drie kinderen van 17, 19 en 20 in Wijchen. Sinds tien jaar is Bianca rolstoel gebonden. Twee jaar geleden onderging ze een revalidatietraject. Tijdens therapiesessies met onder andere een ergotherapeut, bleek dat een ADL-hulphond goed aan Bianca’s zorgvraag zou kunnen voldoen. Lees het hele verhaal hier.

 

 

 

 

Gerda & Sue

superteam Gerda en SueGerda Boorsma is al heel lang verbonden aan Hulphond Nederland. Ze heeft nu haar zeventiende hulphond in opleiding: Sue. Toen de hond net een week in huis was, werd Gerda benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Lees haar verhaal hier verder.

 

 

 

 

 

Hans & Evan

superteam Hans en Evan
Hans werkte tot 10 jaar geleden toen er MS bij hem werd geconstateerd in de gezondheidszorg. Na de diagnose moest hij al vrij snel stoppen met werken en werd hij afhankelijk van een rolstoel. Hans en zijn vrouw Wilma hadden nooit eerder een hond. Toen ADL-hulphond Evan begin 2017 in hun leven kwam, bracht dat nogal wat veranderingen met zich mee. Voor Hans omdat hij eindelijk weer kon zeggen: “Ik red me wel”. Lees hier het hele verhaal.

 

 

Barry & Nelis

superteam barryBarry heeft 16 jaar met veel plezier voor de Luchtmacht gewerkt. Bij terugkomst na een missie werd bij hem echter PTSS (posttraumatische stressstoornis) vastgesteld. Het was zijn vrouw Monique die wel eens had gehoord dat hulphonden kunnen helpen bij het verwerken van trauma’s. Zo kwamen ze in aanraking met Hulphond Nederland en kregen ze waardevolle informatie en nog belangrijker, hoop op verbetering van hun situatie. Lees hier het hele verhaal.

 

Pascalle, Nicole & Sepp

superteam pascalleNog geen jaar geleden zat Pascalle het grootste deel van de dag alleen op haar kamer. Ze had een depressie en was bang voor bijna alles. Ook raakte ze snel geïrriteerd: tijdens ruzies ging ze volledig door het lint. Inmiddels is haar leven compleet veranderd. Pascalle ging in muziektherapie, maar dat sloeg niet aan. Haar muziektherapeut kwam toen met het idee om dierondersteunde therapie en coaching bij Hulphond Nederland te proberen. Dat bleek een schot in de roos. Lees hier het hele verhaal.