Superteams

Help mee
en doneer

Bianca & Watson

superteam bianca

Bianca woont met haar man en drie kinderen van 17, 19 en 20 in Wijchen. Sinds tien jaar is Bianca rolstoel gebonden. Twee jaar geleden onderging ze een revalidatietraject. Tijdens therapiesessies met onder andere een ergotherapeut, bleek dat een ADL-hulphond goed aan Bianca’s zorgvraag zou kunnen voldoen. Lees het hele verhaal hier.

 

 

 

 

Rien & Zappa

superteam rienRond zijn twintigste kreeg Rien Becker voor het eerst te maken met epileptische aanvallen. Nu, ruim veertig jaar later, kan hij niet meer zonder de hulp van zijn hulphond. “Inmiddels heb ik al jaren zo ongeveer eens in de veertien dagen een aanval. Het gaat dan om alle aanvallen die je maar kan bedenken. Maar als ik het haasje ben, heb ik gelukkig mijn hulphond.” Lees het hele verhaal hier.

 

 

 

Nicole & Youk

Superteam Nicole en Youk v3Niet alleen cliënten kunnen samen met een hulphond een superteam vormen. Ook gastgezinnen zetten dagelijks topprestaties neer met hun pups. Nicole is inmiddels bezig met het opvoeden van haar vijfde hulphond-pup: Youk. “Ik ben apetrots als ‘mijn’ pup aan een cliënt wordt gekoppeld. Op zo’n moment heb je echt je doel bereikt.” Lees hier het hele verhaal.

 

 

 

Barry & Nelis

superteam barryBarry heeft 16 jaar met veel plezier voor de Luchtmacht gewerkt. Bij terugkomst na een missie werd bij hem echter PTSS (posttraumatische stressstoornis) vastgesteld. Het was zijn vrouw Monique die wel eens had gehoord dat hulphonden kunnen helpen bij het verwerken van trauma’s. Zo kwamen ze in aanraking met Hulphond Nederland en kregen ze waardevolle informatie en nog belangrijker, hoop op verbetering van hun situatie. Lees hier het hele verhaal.

 

 

Pascalle, Nicole & Sepp

superteam pascalleNog geen jaar geleden zat Pascalle (18) het grootste deel van de dag alleen op haar kamer. Ze had een depressie en was bang voor bijna alles. Ook raakte ze snel geïrriteerd: tijdens ruzies ging ze volledig door het lint. Inmiddels is haar leven compleet veranderd. Pascalle ging in muziektherapie, maar dat sloeg niet aan. Haar muziektherapeut kwam toen met het idee om dierondersteunde therapie en coaching bij Hulphond Nederland te proberen. Dat bleek een schot in de roos. Lees hier het hele verhaal.