TeamWork

Help mee
en doneer

Momenteel is het niet mogelijk om aan TeamWork deel te nemen. Hulphond Nederland werkt aan een nieuwe opzet. Naar verwachting zal deze begin 2018 beschikbaar zijn.

TeamWork is een trainingsprogramma op maat van Hulphond Nederland. Het programma is geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking die niet in aanmerking komen voor vergoeding van een hulphond door de zorgverzekeraar. TeamWork biedt hen de mogelijkheid een eigen hond op te leiden tot hulphond. Onder begeleiding van deskundige instructeurs gaan cursisten in groepsverband aan de slag om hun eigen hond te trainen. De hond leert handelingen op maat te verrichten, die zijn baas ondersteunen bij het algemeen dagelijks leven. We noemen dit ook wel ADL-handelingen.

Wanneer alle modules succesvol zijn doorlopen, de medische checks kloppen en het begeleidingsteam positief oordeelt, kan er sprake zijn van een officiële Hulphond-erkenning. De hond mag dan een officieel Hulphond-tuig dragen, waardoor hij zijn baas overal kan vergezellen.

 

TeamWork
Download brochure (PDF)

Vragen?

E-mail: info@hulphond.nl
Tel: 0486 – 41 18 78