The Big Walk opent het strandseizoen voor honden

22 augustus 2018

Op 7 oktober is strand Zandvoort het decor voor een unieke hondenwandeling ten gunste van Hulphond Nederland.

Het strandseizoen voor honden start zondag 7 oktober op grootse wijze met The Big Walk. Hondenliefhebbers en hun trouwe viervoeters nemen dan deel aan de eerste editie van deze unieke wandeling op het strand van Zandvoort. The Big Walk is hét moment om het strandseizoen voor honden te openen. Hulphond Nederland roept alle honden en hun baasjes op om mee te doen aan de 5 kilometer strandwandeling. Met hun deelname steunen zij de opleiding en inzet van hulphonden. Inschrijven voor The Big Walk kan op www.thebigwalk.nl.

Mede mogelijk door sponsoren

De organisatiekosten van het wandelevenement worden gedragen door Royal Canin, Athlon en P5COM, sponsors van Hulphond Nederland. De opbrengsten van The Big Walk komen zo volledig ten bate van het opleiden van meer hulphonden. Hulphonden zijn een steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren en volwassenen met gedrags- of psychische problemen zijn gebaat bij de inzet van hulphonden. De vraag naar hulphonden is echter groter dan het aanbod. Met The Big Walk wordt aandacht en financiële steun gevraagd voor het kwalitatief opleiden van meer hulphonden.

Big Walk of Fame

Met een donatie van 10 euro kunnen hond en baasje op 7 oktober deelnemen aan The Big Walk. Strandpaviljoen Tijn Akersloot in Zandvoort is de start- en finishlocatie voor de wandeling. Voor mindervalide deelnemers is een route uitgestippeld over de boulevard. Op het keerpunt, na 2,5 Logo The Big Walkkilometer, kan elke hond een pootafdruk achterlaten bij de Big Walk of Fame. Alle deelnemende honden ontvangen bij de finish een gesponsorde goodie bag. Het wandelevenement begint om 12.00 uur en duurt tot 15.00 uur. The Big Walk wordt gesteund door alle betrokken ambassadeurs van Hulphond Nederland.