The Big Walk sluit strandseizoen voor honden

15 april 2019

Honderden wandelaars en honden nemen deel aan unieke hondenwandeling in Zandvoort ten gunste van Hulphond Nederland.

Het strandseizoen voor honden sloot zondag 14 april op grootse wijze met The Big Walk. Ruim 900 wandelaars en honden namen deel aan de tweede editie van deze unieke strandwandeling in Zandvoort. Met hun deelname aan de 5 kilometer lange wandeling steunen zij de opleiding en inzet van hulphonden. The Big Walk werd geopend door Anita Witzier, presentatrice en ambassadeur van Hulphond Nederland. De start- en finishlocatie was strandpaviljoen Tijn Akersloot in Zandvoort.

Mede mogelijk door sponsoren
De organisatiekosten van het wandelevenement werden gedragen door Royal Canin, Athlon en P5COM, sponsors van Hulphond Nederland. De opbrengsten van The Big Walk komen zo volledig ten bate van het opleiden van meer hulphonden. Hulphonden zijn een steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren en volwassenen met gedrags- of psychische problemen zijn gebaat bij de inzet van hulphonden. De vraag naar hulphonden is echter groter dan het aanbod. Met The Big Walk wordt aandacht en financiële steun gevraagd voor het kwalitatief opleiden van meer hulphonden.

Big Moment of Fame
Met een donatie van 10 euro konden hond en baasje op 14 april deelnemen aan The Big Walk. Voor mindervalide deelnemers was een route uitgestippeld in het nabijgelegen duingebied. Op het keerpunt, na 2,5 kilometer, konden hond en baas samen op de foto bij de Big Moment of Fame, een levensgrote fotolijst. Alle deelnemende honden ontvingen bij de finish een gesponsorde goodie bag.