Werkwijze en therapeuten

Werkwijze

Iedere sessie is maatwerk. Samen met een therapeut en een dier naar keuze ga je actief aan de slag. In het geval van honden betekent dit bijvoorbeeld dat er diverse commando’s worden opgevolgd of een parcours wordt afgelegd. Met een paard loop je vaak door een bak in een manege. De aanwezige therapeut leest en duidt het gedrag van het aanwezige dier. Op basis daarvan wordt een brug geslagen naar je eigen gedrag.

Dierondersteunde therapie en coaching vergroot je weerbaarheid en zorgt voor zelfvertrouwen, beter functioneren, autonomie en eigen regie. Wij streven naar blijvende, positieve gedragsveranderingen en een nieuw perspectief. De privacy van deelnemers is volledig gewaarborgd volgens alle wettelijke regels.

Tijdens de therapie en coaching wordt ook jouw leefomgeving bij het proces betrokken.

Therapeuten

Alle therapeuten van Hulphond Nederland zijn ervaren en gekwalificeerde hulpverleners. Zij hebben bijvoorbeeld een opleiding gevolgd tot psycholoog, orthopedagoog, sociaal pedagogisch werker of maatschappelijk hulpverlener en zijn op minimaal HBO-niveau geschoold. Alle therapeuten zijn geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector. Bovendien hebben zij een opleiding gevolgd over het gedrag van honden en/of paarden. Hiermee waarborgen wij het welzijn en de veiligheid van alle dieren waarmee we werken.