Tweede editie van The Big Run geslaagd

7 oktober 2019

Bijna 400 lopers en 100 honden zetten sportieve prestatie neer voor het goede doel

Bijna 400 hardlopers en 100 honden verschenen zondag 6 oktober aan de start van een zeer geslaagde tweede editie van The Big Run. Zij konden kiezen uit vier runs met een parcours door Herpen en omgeving: 2, 5, 10 en 21 kilometer. De deelnemende hardlopers en honden trotseerden het onstuimige weer en genoten van de gezellige sfeer en de activiteiten op het opleidingscentrum van Hulphond Nederland. Zo zorgde de band FenderLee voor spetterend livemuziek, waren er foodcaravans aanwezig en richtte Royal Canin voor de honden een speciale Doggy Lounge in. Met hun deelname aan The Big Run en eigen sponsoracties steunen de lopers de opleiding en inzet van hulphonden.

Mede mogelijk door sponsoren
De organisatiekosten van het hardloopevenement werden gedragen door Athlon, P5COM en Royal Canin, sponsors van Hulphond Nederland. De opbrengsten van The Big Run komen zo volledig ten bate van het opleiden van meer hulphonden. Hulphonden zijn een steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren en volwassenen met gedrags- of psychische problemen zijn gebaat bij de inzet van hulphonden. De vraag naar hulphonden is echter groter dan het aanbod. Met The Big Run wordt aandacht en financiële steun gevraagd voor het kwalitatief opleiden van meer hulphonden.

Family Run
Het parcours van The Big Run voerde op 6 oktober door Herpen en omgeving. Lopers die deelnamen aan de 21 kilometer run beten om 11.00 uur de spits af. Om 12.30 uur startte de laatste afstand, de Family Run van 2 kilometer. Honden in goede conditie en met een minimale leeftijd van 1,5 jaar konden samen met hun baasje deelnemen aan de runs van 2 en 5 kilometer. De organisatie van The Big Run werd mede mogelijk gemaakt door het Sport Expertise Centrum uit Oss.